שיפור האינטימיות הרגשית
מה זו אינטימיות רגשית
אינטימיות רגשית היא היכולת להיות פתוח עם עולמנו הרגשי על כל צדדיו עם בן או בת הזוג שלנו ובכלל עם אנשים שקרובים אלינו. מה זה אומר להיות קרובים? להיות קרובים זו היכולת לשתף, להקשיב, לשמוע קשיים של אחרים מבלי לפחד ולהסגר. להיות רגיש לתחושות ולמחשבות של בן או בת הזוג שלנו, של הילד שלנו, של האנשים שחשובים לנו אבל גם של אנשים בכלל. מסיבה לא ברורה לאנשים קשה להיות באינטימיות רגשית למרות שהם מאוד רוצים וזקוקים לה. יש כאלו שמנסים למצוא את הסיבות בלידה ובקשר הראשוני עם הדמויות ההוריות. אחרים מדווחים על טראומות בקשרים קרובים בתחילת החיים שיצרו את הפחד מאינטימיות רגשית.
לדוגמה: אני זוכר שפעם הייתי באירוע חברתי מצומצם ואחד האנשים שיתף מחוויות קשות שהיו לו בילדותו עם הוריו. כל המוזמנים הכירו אחד את השני והיו קשובים ורגישים. האינטימיות הרגשית שנוצרה, כנראה, הביכה את בת זוגו כל כך עד שהיא מיד הסיטה את נושא השיחה לאוכל ולהמשך הארוחה. כך נקטעה לה שיחה שהייתה מאוד אינטימית בגלל חוסר יכולת כלשהי של בת הזוג להיות אינטימית. תוך כדי טיפול זוגי קצר מועד ניתן לזהות מידית את רמת האינטימיות בין בני הזוג ואינטימיות היא הוא אולי הדבר הראשון שמבחינים בה בין בני זוג. בני זוג מגיעים לקבל ייעוץ זוגי ומיד אפשר לשים לב אם יש להם יכולת אינטימית ועד כמה היא עמוקה. במידה והיכולת האינטימית אינה עמוקה במטרה המידית של הטיפול היא לפתח יכולת אינטימית זו. את היכולת האינטימית מפתחים על ידי לימוד לשים חלב האחד לשני. בטיפול הזוגי בני הזוג לומדים לזהות אצל השני ואצל עצמם את החששות מלהקשיב לעומק, מלהגיד ולהביע רגשות, מלחוש חולשה, מלהרגיש שהשני חלש או פגיע. בני הזוג לומדים להיות במרחב האינטימי. הם פשוט לומדים לזהות מה זה וכיצד לא לפחד מזה.
כיצד אני עובד בטיפול הזוגי
לקביעת פגישה
0544990201
הימנעות מאינטימיות זוגית מאמרים נוספים:
בריחה מאינטימיות רגשית
כל מי שמעוניין להבין לעומק את נושא האינטימיות הרגשית מומלץ לקרוא את סיפרה של סמדר גונן "שיחזור אינטימי" ספר שמסביר בצורה ברורה כיצד אנו מפתחים מנגנוני הגנה מפני התקרבות אינטימית. בני זוג משתמשים במנגנוני ריחוק בצורה שגורמת להם נזק ליחסים. מצד שני יש זוגות שחשים איום מסוים כשהם מתקרבים אחד לשני. יש אנשים שחשים פחד מהיבלעות ומחנק. יש זוגות שחשים פחד מסירוס היכולות האישיות.
מנגנוני ריחוק רגשי
זוגות לוקחים פסק זמן אחד השני כדי לדלל את התחושות הלא נעימות מקרבת יתר. זוגות מפתחים מריבות כדי לא לחוש קרובים מדי. אנשים מתעסקים עם מכשירים אלקטרונים או בורחים לסמים ואלכוהול כדי לברוח מבני זוגם. במקום לשבת ולשוחח אחד עם השני מעדיפים לשתות או לגלוש או להיות עם חברה. כל אלו יכולים במקרים מסוימים להוות מנגנוני ריחוק מפני קרבת יתר רגשית.